dissabte, 17 d’abril del 2010

Grip A de nou...

Ara que fa un any que es va diagnosticar el primer cas d'infecció per la Grip A, i que s'ha declarat que ha tingut un impacte 10 vegades inferior a l'esperat... He volgut fer un resumillo del què deia la Dra. Forcades al documental Campanes per la Grip A. Tot plegat és tant indignant...
Per acabar-ho d'arrodonir, des del Ministerio de Sanidad no tenen ni vergonya en dir que ara vendran les vacunes sobrants a països pobres... que maco.

Al docu queda molt clar:

- Definició de grip A (en relació a la grip estacional)

- Irregularitats:
o En la distribució de la vacuna de Baxter (descobreixen un mix de virus amb gran capacitat letal)
o En la declaració inconsistent de pandèmia per part de la OMS (nivell 5) sense que la grip A tingui un impacte superior a les grips estacionals de cada any.
A més a més, la OMS canvia la definició de pandèmia al maig 2009 i el principal element diferencial és que ara no cal que impliqui el perill de mortalitat dels afectats per la infecció. El què cal tenir present és que les lleis dels països en relació a l’actuació davant de pandèmia no s’han modificat i segueixen aplicant-se segons l’antiga definició de pandèmia.

- Conseqüències polítiques de la declaració de pandèmia:
o En declaració de pandèmia la OMS ordena, no fa recomanacions. Això es pot traduir en què els diferents països apliquin l’obligatorietat de vacunació massiva, amb possibles conseqüències com:
 Multes als que no es volen vacunar
 Empreses que obliguem a vacunar els seus treballadors...

- Risc de l’administració d’aquesta nova vacuna:
o Aquest any molta població podria rebre 3 vacunes (no ha passat mai abans i per tant no es poden conèixer els efectes secundaris), la de la grip estacional i les dues dosis (quasi bé totes les farmacèutiques l’han distribuït així) de la grip A.
o Aquesta vacuna porta un component que influencia més intensament el sistema immunitari.

- Recomanacions davant d’aquesta situació:
o Mantenir el sentit comú i no caure en l’alarma social, seguint les precaucions habituals per la grip
o Portar al parlament un proposta legislativa popular (recollida de firmes) en que es permeti la llibertat individual sobre l’administració de la vacuna, i la possibilitat de reclamar responsabilitats a l’estat i remuneració econòmica en cas d’efectes secundaris o de complicacions de salut causades per la vacunació.

Altres:

si es demana 50000 firmes per entrar al parlament a discutir una nova proposta de llei, en aquest cas es van recollir més de 120000 firmes i no s’ha volgut tractar el tema. Democràcia?

http://timefortruth.es
(hi ha el docu de la Forcades i altres d'interessants)