dimecres, 8 d’abril del 2009

Ken Robinson - Educació i Creativitat, una relació conflictiva?

En el Blog de la Marta hi ha una conferència interessant sobre la creativitat i l'educació, el domini del món acadèmic i l'oblit de les arts, i la construcció social generada per aquest model i el futur que ens espera ;-)

Algunes notes:

- If we are not prepared to be wrong, we will never come up with something original.
Kids would take a chance. If they don't know they would have a goal. They are not feared to be wrong... Educational Systems are punishing the mistakes children make, we are educating out of the creative capacities. We stigmatise mistakes.
It doesn't mean: being wrong = creativity.

- Picasso said: <Todos los niños nacen artistas. Lo difícil es mantenerse artista cuando nos hacemos adultos> Què perdem pel camí?

- La inteligencia de l'ésser humà té 3 característiques: diversa + dinàmica + diferent entre elles
perquè només concentrar-nos en el cap? I en determinades capacitats del cap? A mesura que creixem ens anem oblidant de més parts del nostre cos. Segons Ken Robinson, els professors universitaris look at their bodies as a form of transport for their heads. Es la manera de llevar la cabeza a las reuniones.

- Jonas Salk: "Si todos los insectos desaparecieran de la tierra, en 50 años habría desaparecido toda forma de vida sobre la tierra. Si los seres humanos desaparecieran de la tierra, en 50 años todas las demás fromas de vida podrían florecer".